ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК зареєструвала партійний список "Батьківщини" без Тимошенко і Луценка

|

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала партійний список “Батьківщини” у складі 210 кандидатів у народні депутати України. Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні ЦВК, передає РБК-Україна.

Зазначимо, ЦВК не зареєструвала екс-прем`єр-міністра України Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко кандидатами в народні депутати України, оскільки в ЦВК не має на це правових підстав.

На  засіданні заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна зачитала список кандидатів за партійними списками. При цьому вона звернула увагу на автобіографії Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, в яких вони зазначили, що мають політично-мотивовані судимості.

Усенко-Чорна зазначила, що ЦВК не має права надавати оцінку судовим рішенням.

«У зв’язку з цим немає підстав для реєстрації (кандидатів. – ред.)» – цитують «Коментарі» заступника голови ЦВК.

Окреме питання щодо можливості реєстрації Тимошенко і Луценко буде розглянуто на засіданні пізніше.

Як повідомляли «Коментарі», раніше ЦВК відмовив в реєстрації  13 кандидатам від «Батьківщини» за партійним списком у зв´язку з тим, що вони не подали відповідні заяви. Серед них – депутати Павло Костенко, Сергій Міщенко, Герегін Арутюнов, Борис Пудов, Василь Кульбіда, Анатолій Ягоферов, Олег Скляр, В´ячеслав Передерій, Роман Сушко, Володимир Гонський, Сергій Євтушок, Юрій Романюк та Василь Кравченко.

Нагадаємо, Об´єднана опозиція оголосила списки  на парламентські вибори-2012. Очолила список лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, а Юрій Луценко був у списку під № 5

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *