ОСТАННІ НОВИНИ

Волинський суд виправдав звинуваченого у хабарництві львівського суддю

|

Волинський міський суд (м. Луцьк) виправдав суддю Залізничного райсуду міста Львова Ігоря Ганича, який звинувачувався в отриманні хабара в розмірі 400 тис. грн. Про це пише “Комерсант”.
16 лютого 2011 року Львів співробітники управління СБУ (УСБУ) у Львівській області спільно з Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури (ГПУ) затримали суддю Залізничного райсуду Львова Ігоря Ганича під час отримання ним хабара в розмірі 400 тис. грн. Генеральна прокуратура тоді ж порушила відносно судді кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК (“отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище”; позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Див “Комерсант” від 17 лютого 2011 року).
Керівник управління СБУ у Львівській області Юрій Кіцул повідомив “Комерсант”: «Всі документи у справі Ганича наше управління передало в Генпрокуратуру, а коментувати рішення суду не можу».
Генеральна прокуратура, яка розслідувала справу судді Ганича, поки не коментує це рішення суду. Як повідомив “Комерсант” глава прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, «необхідно спочатку вивчити рішення суду, і тільки після цього будуть прийматися подальші кроки».
Тим часом джерело “Комерсант”, знайомий з обставинами цієї справи, стверджує, що «обвинувачений львівський суддя спеціально доклав максимум зусиль, щоб суд відбувся в Луцьку та інформація про хід слухань була прихована від львівської громадськості».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *