ОСТАННІ НОВИНИ

Президент пообіцяв відправити мовний закон на доопрацювання

|

Президент України Віктор Янукович запевнив представників української інтелігенції, що відправить скандальний «мовний» закон на доопрацювання.  Про це «Коментарям» повідомив один з учасників групи інтелігенції поет Павло Мовчан після зустрічі з главою держави в Криму.

«Зустріч з Президентом пройшла продуктивно, він висловив низку зауважень до «мовною закону» і запевнив, що закон буде відправлений на доопрацювання», – повідомив Мовчан.

Також він сказав, що Янукович має намір створити робочу групу з доопрацювання законопроекту, яка займеться скандальним законом у вересні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла законопроект «Про засади державної мовної політики» в цілому. За ухвалення цього документа проголосували 248 народних обранців. На знак протесту проти мовного закону група опозиційних депутатів розташувалася біля стін «Українського дому» і оголосила голодування.

Пізніше Президент України Віктор Янукович заявив, що прийме рішення про підписання закону «Про основи мовної політики» № 9073, який був прийнятий парламентом 3 липня, тільки після того, як буде проведена експертиза цього документа.

31 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон «Про основи державної мовної політики». 

Відтак документ був направлений на підпис Президенту.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *