ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відберуть чотири райони для реалізації проекту з енергоефективності

|

Сьогодні у Львівській обласній раді під час засідання Обласної координаційної ради обговорили стратегію впровадження напряму «Підвищення енергоефективності» у рамках проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ». Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Засідання обласної координаційної ради провів заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак, адже обласна рада виступає партнером у реалізацію проекту. Також Львівська область визнана переможницею серед інших областей України у конкурсі для участі у реалізації проекту.

Під час засідання, на якому були присутні представники Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівського обласного ресурсного центру громад Проекту МРГ, районів області, обговорили стратегію впровадження нового напряму Проекту «Підвищення енергоефективності». Також представники районів ознайомились із можливостями Проекту МРГ, якими може скористається Львівська область для покращення енергоефективності в сільській місцевості, стимулювання застосування інноваційних енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії.

Окрім цього, на обласній координаційній раді було оголошено про конкурс із відбору чотирьох районів для участі у цьому проекті.

Як зазначив Валерій П’ятак, цей проект надзвичайно важливий, адже дасть можливість нашій області залучити кошти з міжнародних джерел для впровадження заходів з енергоощадності. Окрім того, він буде зорієнтований на розробку стратегій з енергоефективності, нових інноваційних проектів, які надзвичайно важливі для бюджетної сфери та населення. «У цьому проекті можливий обмін досвідом між областями. Кращі практики з інших областей можна буде запровадити у нашій області. Також проект передбачає об’єднання громад, тобто знизу мають подавати якісь ідеї, пропозиції, що теж дуже важливо», – зазначив він.

Нагадаємо, що 20 квітня 2012 року спільний проект ЄС/ПРООН МРГ-ІІ оголосив конкурс серед областей України на спеціальне пілотування підвищення енергоефективності. Із двадцяти областей, які зголосилися взяти участь у конкурсі, перемогли шість: Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Львівська та Харківська області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *