ОСТАННІ НОВИНИ

Суд заборонив продовжувати будівництво готелю на Кульпарківській

|

Галицький районний суд Львова ухвалив рішення заборонити товариству «Через» проводити подальші підготовчі та будівельні роботи по будівництву готелю по вулиці Кульпарківська, 172-а. Таке рішення суд ухвалив сьогодні на попередньому судовому засіданні щодо незаконного будівництва готелю.

Позов в суд подали мешканці будинку 172 по вулиці Кульпарківській. Відповідачем виступає Львівська міськрада та ТзОВ «Через». На місці, на якому хочуть збудувати готель, стоїть кафе-бар «Млин». Власники закладу – ТзОВ «Через», хочуть розширити територію та надбудувати ще три поверхи під готель. Львівська міська рада, після погодження документів профільними комісіями, на одній із сесій прийняла ухвалу якою надала ТзОВ «Через» ділянку0,0409 гав довгострокову оренду на 10 років. В ухвалі йдеться, що ділянка надається «для реконструкції нежитлових приміщень під готель із закладом громадського харчування…».

«Було ухвалено заборонити товариству проводити подальші будь-які будівельні роботи до розгляду справи по суті або винесення остаточно судового рішення. Рішення про забезпечення позову приймається досить рідко. Це відбувається за наявності лише очевидних фактів порушення зі сторони відповідача. Тому можна сказати, що є певна перемога у битві, але війну з корупцією та бюрократією нам ще потрібно виграти», – сказав захисник зі сторони мешканців Володимир Гончаров.

Нагадаємо, мешканці вулиці Кульпарківської, 172 виступили проти будівництва готелю під їхніми вікнами. На знак протесту, люди вдавались до радикальних дій – перекривали дорогу. За словами мешканців, дозвіл міської ради та інших погоджувальних інстанцій на проведення робіт товариством «Через» назвати законним аж ніяк не можна.

На сьогодні мешканці вже заручились особистою підтримкою заступника голови Львівської обласної організації ГО «Фронт змін» Ігоря Васюника, який надав мешканцям юридичний супровід у цій справі. Окрім того, активну участь у вирішенні цього питання взяв член комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, депутат Львівської міськради від «Фронту змін» Ростислав Будинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *