ОСТАННІ НОВИНИ

Існування мисливської галузі на Львівщині опинилось під загрозою

|

Громадські мисливські організації Львівської області звернулися до голови обласної ради Олега Панькевича з проханням посприяти їм у наданні в користування мисливських угідь.

Звернення підписали голови 23 мисливських організацій, що налічують 15 тисяч мисливців.

„Звертаємося до Вас з проханням прискорити розгляд та позитивно вирішити питання та надати у користування мисливські угіддя громадським мисливським організаціям області”, — сказано у зверненні.

Мисливці зазначають, що в лютому 2012 року у них закінчився термін користування угіддями. Продовжити право користування угіддями мисливським організаціям не вдається, оскільки, пишуть, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області завертає надані на погодження документи на доопрацювання, вимагаючи долучити до подання непередбачені чинним законодавством документи.

„Без поважних на те причин, шукаючи зачіпки та зволікаючи з погодженням Держуправління ОНПС в Львівській області досі не погодило наші документи”, — підкреслюють вони у зверненні до голови облради.

Мисливці наголошують, що подальше існування мисливської галузі в області перебуває під загрозою.

Так, за їхніми даними, „майже 800 тис. га мисливських угідь фактично стали безгосподарними, товариства не забезпечують охорону цих угідь від браконьєрства, не проводяться біотехнія та відтворення мисливської фауни”.

Окрім того, інформують, мисливські організації вимушені звільнити більшість єгерів, оскільки не мають фінансових можливостей на їх утримання.

У зверненні також сказано, що громадські мисливські організації та їх осередки щорічно на охорону і відтворення мисливських тварин вкладали більше 1 млн. гривень, витрати на 1 тис. га мисливських угідь складають понад 5 тис. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *