ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спіймали двох посадовців на незаконній розтраті зерна

|

Співробітники СБУ викрили механізми злочинів, пов‘язаних із розтратою зернових Аграрного фонду. Загальна сума збитків, завдана цими злочинами становить 830 тис. гривень. Цю інформацію передає прес-служба  управління СБУ у Львівській області.

Зокрема, управління СБ України у Львівській області виявили факти розтрати в 2010 році службовими особами ДП «Стрийський КХП №2» зернових агрокультур продовольчого резерву на суму понад 314 тис. гривень. Це зерно належало Аграрному фонду України.

Так, посадовці «Стрийського КХП №2» отримували для зберігання зернові, і  підробивши бухгалтерські документи, реалізовували це зерно комерційним структурам. У той же час, підприємству з державного бюджету при відсутності продовольчого зерна продовжували надходити кошти за його зберігання.

Відтак, слідчі УСБУ порушили кримінальну справу стосовно колишнього директора  цього державного підприємства.

Наразі матеріали кримінальної справи скеровано на розгляд Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області.

Схожий механізм виявили і у 2012 році. Зокрема, співробітники СБ України встановили, що службові особи однієї з філій ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» протягом квітня-жовтня 2011 року відвантажили одному із приватних підприємств понад 200 тонн продуктів переробки зерна.

При цьому посадовець, маючи доступ до товарно-матеріальних цінностей, що зберігались на складі зернопереробного підприємства, відпускав борошно та висівки за підробленими документами. Ця оборудка призвела до розтрати продуктів переробки зерна на суму понад 516 тис. гривень.

У лютому проти цього службовця слідчі УСБУ також порушили кримінальну справу.

Слідство у цій справі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *