ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче знати, хто бере гроші «за проходження документів у мерії»

|

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міськради звернувся до керівників підприємств з проханням інформувати його про те, хто у мерії займається корупцією.

«Хочу звернутись до керівників підприємств. Коли до вас звертаються з пропозиціями допомогти з проходженням питання через тенети міської ради, гарантують позитивні голосування… ті чи інші речі – прохання інформуйте мене особисто про такі випадки. Ми повинні боротися з корупцією і не допускати негативних явищ, які на превеликий жаль мають місце на сьогоднішній день», – заявив А. Садовий.

Він вдався до такого завуальованого звинувачення міських обранців у вимаганні хабарів після того, як під час формування порядку денного депутати запропонували зняти з розгляду цілий ряд ухвал.

«Мені важко зрозуміти цей великий перелік питань, який знімається сьогодні з засідання. І це поза тим, що ці питання запропоновані секретаріатом міської ради, вчора на колегії не було зауважень, а сьогодні вони з’являються. Я закликаю, щоб керівники підприємств не боялися, не піддавалися на провокації: що йдуть вибори, що треба гроші на розвиток демократії чи на інші речі, а інформували правоохоронні органи, міського голову, якщо такі факти мають місце», – наголосив А.Садовий.

Натомість голова комісії депутатської діяльності і законності ЛМР Любомир Мельничук додав до слів мера: «Я хотів би продовжити риторику міського голови і хотів би закликати людей на комісію законності, оскільки ми прекрасно знаємо про реакцію прокуратури стосовно дій чиновників міської ради».

Після цього мер додав, що мав на увазі не лише депутатів, але й представників виконавчих органів.

«Це стосується всіх – проходження будь-яких документів через міську раду. Фігуранти можуть бути різні, але право ініціювати зняття з порядку денного мають депутати», – уточнив мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *