ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поминають Богдана Ступку

|

Протягом дня львів`яни несуть до театру ім. Марії Заньковецької квіти. В такий спосіб вони поминають відомого актора Богдана Ступку. Із правого боку від головного входу в театр на підвіконні поставили невеликий портрет митця у зеленій рамці. Збоку від його зображення є напис “Сумуємо”. Троянди, гвоздики, соняхи та польові квіти кладуть біля портрета та на землю. Також запалюють лампадки.

“Україна втратила геніального митця, – сказав полковник і депутат обласної ради першого демократичного скликання Віталій Лазоркін. – Для мене він був як рідний. Ми не були аж надто друзями, але при зустрічі за руку віталися. З його театральною творчістю познайомився коли він з театром Франка гастролював у Львові. Кожна стрічка з його участю була дійсно високим мистецтвом. Тут не можна згадати його роль академіка Лисенка. Хоч ми не поважаємо той режим і того пана Лисенка, але той його образ який створив Богдан Сильвесторович дійсно велика майстерність. На жаль, тільки приїхав з Києва. Тому на його похорон не попаду. Прийшов ось сюди щоб помолитися за нього”.

Саме із театру ім. Марії Заньковецької почався творчий шлях Богдана Ступки. Тут він у 1961 році зіграв свою першу роль на великій сцені. Працював у львівському театрі до 1978 року.

 Gazeta.ua

Фото: Павла Паламарчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *