ОСТАННІ НОВИНИ

Знімати мораторій на продаж с/г землі можна лише після її інвентаризації – Баран

|

Знімати мораторій на продаж сільськогосподарських земель можна лише після повної  інвентаризації землі. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Варіанти» заявив аграрій, член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК, депутат Львівської обласної ради Олег Баран.

«Без чіткої та повної інвентаризації землі сільськогосподарського призначення не може бути і мови про зняття мораторію на її купівлю-продаж. Такий крок був би найбільшою  помилкою влади».

Попри те, як наголосив Олег Баран, зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення  – справа потрібна. Однак здійснювати її варто поступово, виважено, а головне – правильно. «Можливо, навіть з допомогою пілотного проекту. Адже Україна має хороших фахівців, експертів, які б могли розробити програму планового проведення такої реформи», – наголосив депутат. 

Основне, за словами аграрія, висвітлювати кожен крок земельних змін у ЗМІ, детально розповідаючи людям про напрацювання. «Для того, щоб пояснити кожному селянину, що  ніхто не хоче і не буде забирати у нього землю», – додав Олег Баран.

Нагадаємо, 9 грудня 2011 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про ринок земель». 20 грудня 2011 року Рада продовжила мораторій на продаж землі сільгосппризначення до 1 січня 2013 року.

Прес-служба депутат Львівської обласної ради Олега Барана.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *