ОСТАННІ НОВИНИ

Молодий регіонал знайшов подвійну вигоду від веб-камер на виборчих дільницях

|

Закупівля та встановлення веб-камер на виборчих дільницях під час цьогорічних парламентських виборів принесе подвійний позитивний ефект. З одного боку встановлення веб-камер дозволить запобігти фальсифікаціям у день виборів на дільницях. З іншого – після виборів ці камери будуть встановленні у громадських місцях, і таким чином вдасться підвищити рівень розкриття злочинів і знизити рівень злочинності.

На цьому наголошує голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

За словами голови «Молодих регіонів Львівщини», зі сторони опозиційних сил сьогодні нагнітається тема щодо буцімто запланованих владою фальсифікацій під час парламентських виборів. Проте встановлення веб-камер на дільницях якраз і є доказом того, що влада не планує жодних фальсифікацій, а навпаки хоче показати і громадянам країни, і опозиції, і європейській спільноті відкритість та прозорість цьогорічних виборів.

«Камери дозволять відстежити, чи не вкидає виборець кілька бюлетенів в урну, чи коректно члени дільничних комісій видають бланки бюлетенів, чи не голосувала одна і та ж людина кілька разів, використовуючи паспорти своїх родичів. Тобто веб-камери будуть запобігати можливим фальсифікаціям і провокаціям», – наголошує Богдан Хруставчук.

За його словами, відеоспостереження дозволить перевірити інформацію про виявлені порушення і, в разі фальсифікацій, притягнути до відповідальності порушників, або тих, хто поширює неправдиву інформацію. При цьому можливість доступу до інформації веб-камер матиме і влада, і опозиція, і навіть пересічні громадяни, які мають доступ до мережі Інтернет. Водночас, як розповідає Богдан Хруставчук, камери будуть розміщені таким чином, що тайна голосування буде дотримана, адже у кабінки для голосування ніхто з допомогою камер не заглядатиме.

Що ж стосується фінансування проекту, то воно буде здійснено за рахунок податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів – 350 млн. грн. та ввізного мита – 643,6 млн. гривень.

«Враховуючи, що після виборів ці веб-камери будуть використані для громадської безпеки, то це виправдані витрати. В усіх європейських країнах камери на вулицях – цілком звична річ, таким чином вдається запобігти багатьом злочинам, а правоохоронці швидше розкривають певний злочин і затримують злочинця, адже камери фіксують, усі порушення і порушників. В Україні вже давно говорили про потребу встановлення на вулицях веб-камер і завдяки рішенню Верховної Ради уже після виборів це стане можливим», – зазначає Богдан Хруставчук.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада внесла зміни в держбюджет на 2012 рік і виділила майже 1 млрд грн. на забезпечення виборчих дільниць системами відео нагляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *