ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні дозволили “бодяжити” бензин?

|

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4970-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо виробництва та використання моторних палив з вмістом біокомпонентів». Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі голови держави.

Відповідно до закону, передбачається поетапне збільшення нормативно визначеної частки виробництва та застосування біопалива та сумішевого палива моторного. Вміст біоетанолу в бензинах моторних, вироблених та/або реалізованих на території України в 2013 р. рекомендується на рівні 5%, в 2014-2015 рр.. – вміст біоетанолу в бензинах в обов´язковому порядку має бути на рівні не менше 5%, а з 2016 р. зміст біоетанолу буде обов´язковим в бензинах на рівні 7%.

Крім того, законом визначається, що виробництво бензинів моторних сумішевих та додавання (змішування) біоетанолу та/або біокомпонентів здійснюється підприємствами, перелік яких визначається Кабміном за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у паливно-енергетичному комплексі.

Як повідомляли «Коментарі», Верховна Рада прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо виробництва та використання моторних палив з вмістом біокомпонентів» 19 липня 2012 року, за ухвалення відповідного рішення проголосували 252 народних депутата з 408, зареєстрованих в сесійній залі.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *