ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова з’їхалась молодь з Європи

|

Впродовж тижня з 14 по 21 липня у Львові проходитиме друга частина традиційного проекту організації AEGEE-Lviv – Summer University. Молодь з Іспанії, Італії, Німеччини, Нідерландів, Чехії, Польщі, Греції, Мальти, Угорщини відвідають Львів з метою культурного обміну. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Цього разу ми вирішили скоординуватись і організувати проект у партнерстві з Краковом. Цей проект буде спільним, оскільки ціллю Літнього університету є ознайомлення студентів та молоді з Європи із культурою та історією Польщі та України, зокрема Львовом та Краковом, адже міста мають багато спільного в архітектурі, культурі та історії.

У нас заплановані екскурсії по музеях, важливих спорудах Львова, замках Львівщини. Також передбачено додаткові уроки з української мови та історії, кухні, традицій. Основною метою проекту «Літній університет» є також інтеграція та об’єднання студентів та молоді Європи. Вони приїжджають, ознайомлюються з містом, традиціями. Окрім того, вони проводять два тижні разом. Завдяки цьому руйнуються певні стереотипи, формується правильна думка про культуру інших народів», – розповідає президент  AEGEE-Lviv Мар’яна Семеняк

Перший тиждень, з  7 до 13 липня студенти «Літнього університету» провели в Кракові, другу частину проекту, з 14 по 21 липня, учасники будуть у Львові.

«Ми провели перший тиждень у Кракові, де у нас був організований танцювальний воркшоп, поїздка в Освенціум. Також ми побачили інсценізоване польське весілля. Після тижня, проведеного у Кракові, ми приїхали до Львова. Тут зараз є три учасники з Кракова, тож ми надіємось на подальшу співпрацю, проекти і плани на майбутнє», – розповіла координатор проекту з Польщі Йоанна Копечь.

У програмі студентів «Літнього університету» передбачена оглядова екскурсія Львовом, підйом на Ратушу, похід у музей-аптеку, Шевченківський гай, Галерею мистецтв, театр Опери та балету та екскурсія замками Львівщини.

Як зазначив начальник відділу фізичної культури і спорту  ЛМР Віктор Степанюк, проект «Літній університет» дуже органічно вписується в загальну концепцію презентації Львова як міста молодіжного, студентського, яке відкрите для світу. «Дуже потужний цей захід і в плані промоції міста. Ми переконані, що такі речі є необхідними в площині загальної впізнаваності міста і в загальному збільшенні інтересу до Львова з боку європейської молоді», – зазначив Віктор Степанюк.

Довідка

Організація AEGEE діє з 1985 року і функціонує більш ніж у 200 містах з 40 країн. Метою організації є інтеграція та кооперація студентів та молоді Європи.

Літній університет – це проект в рамках організації AEGEE, Форуму європейських студентів. Літній університет проходить кожного року, з 1 червня по 31 вересня. За цей час проходить близько 70-100 «Літніх університетів». Реєстрація відбувається через Інтернет, учасники обираються за мотиваційними листами. Ці університети влаштовуються у 100 містах Європи. Тематика може бути різною. Найпопулярнішим є літній університет, у якому за два тижні знайомляться з якомога більшою кількістю міст та пам’яток регіону, куди приїжджають учасники.

«Літній Університитет» – це бюджетний проект, який орієнтовно коштує 12,5 Євро з особи на день. Решту коштів виручають завдяки підтримці держаних установ чи спонсорів. Членами організації можуть бути студенти або випускники віком від 18 до 35 років. На літній університет у Львові приїхали учасники від 19 до 32 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *