ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині відкрили перший дитячий будинок сімейного типу

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк взяв участь у відкритті першого у Яворівському районі дитячого будинку сімейного типу, що в селі Молошковичі. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

У відкритому будинку сімейного житиме подружжя Ігоря та Оксани Калиняків, яке виховує трьох власних малюків і ще взяло на виховання 6 дітей з інтернату (найстаршій дитині – 10 років, наймолодшій – 2).

Новостворена сім’я житиме в будинку, який їм подарувало подружжя місцевих меценатів Шингоферів. У будинку є п’ять спалень, вітальня та кухня.

«Ця родина взяла на себе величезну відповідальність, це справжній безкорисливий подвиг. Ви будете прекрасним прикладом належного виховання дітей», – наголосив Михайло Костюк, звертаючись до новоствореної багатодітної родини.

Голова Львівської ОДА також акцентував увагу на важливості впровадження програми запобіганню сирітству у Львівській області.

«Ми повинні працювати з проблемними родинами – аби не допустити до ситуації, коли діти залишаються без опіки. Однак, якщо вже є ситуація безвихідна, то дитячі будинки сімейного типу – це оптимальний варіант для життя і виховання дітей-сиріт чи діток, позбавлених батьківського піклування», – резюмував Михайло Костюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *