ОСТАННІ НОВИНИ

Декілька правил безпеки, що має дотримуватись кожен велосипедист

|

На Львівщині велосипед як засіб пересування набирає все більшої популярності. Однак, цей транспортний засіб також може бути дуже травматичним. Про це інформують у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.

Так, за 6 місяців цього року на Львівщині з вини велосипедистів трапилось 12 дорожньо-транспортних пригод, в яких травмувались 27 велосипедистів, у тому числі – 10 дітей. Відтак, людям, що придбали цей транспортний засіб, необхідно пам’ятати, що виїжджати на проїзну частину дороги дозволено лише велосипедистам, яким уже виповнилось 14 років.

Діткам молодшого віку можна кататись на велосипеді лише там, куди не заїжджають транспортні засоби (парк або ж сквер).

Щоб убезпечити себе від травм, водіям-велосипедистам варто одягти захисне екіпірування: захисний шолом, наколінники тощо.

Також важливо, щоб велосипед був обладнаний звуковим сигналом та світловідбиваючими елементи (спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного).

Крім цього, для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та ввімкнений ліхтар (фара).

Велосипедисти повинні пам’ятати, що їм заборонено рухатися по автомагістралях та дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, якщо поряд облаштовано велосипедну доріжку.

Також на велосипедах не можна їздити по тротуарах та пішохідних доріжках (за винятком дітей до 7 років під наглядом дорослих).

Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов`язані пропустити інші транспортні засоби, що рухаються по дорозі.

Рух по проїжджій частині дороги на велосипедах дозволяється лише в один ряд – по правій крайній смузі, за винятком випадків, коли виконується об`їзд.

Повертати ліворуч та розвертатися можна лише на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині.

Окрім цього, велосипедистам дозволено рухатись по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам.

Варто зауважити, що водіям велопедів заборонено їздити, не тримаючись за руль. Не можна також перевозити пасажирів (за винятком дітей до 7 років, якщо для них облаштовано спеціальне сидіння ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *