ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція нагадує про відповідальність за продаж дітям сигарет і алкоголю

|

Міліція Львівщини звертається з проханням до працівників торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства і не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім. Про це йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

У міліції нагадують, що в лютому цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», відповідно до якого внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, згідно з якою передбачено заборону пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18-ти років.

За порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, тягне за собою накладання штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 700). 

З огляду на літні канікули багато дітей та підлітків перебувають без нагляду дорослих. Відтак правоохоронці закликають працівники торгівлі пам’ятати, що кожен відповідає за майбутнє покоління. “Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь про те, що хтось може запропонувати і вашій дитині закурити чи випити і ніхто не може бути певним, що після цього може статися” – зазначено у повідомленні.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *