ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають, аби «будинком Садового» зацікавились прокуратура з податковою

|

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Руслан Кошулинський під час пленарного засідання озвучив запит до голови ДПА у львівській області Віталія Пекарчука, начальника територіальної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Михайла Сірківа та прокурора Львова Андрія Стасіва. Запит стосується будинку, який зводиться у «Шевченківському гаю» й у подальшому нібито має бути відчужено у приватну власність близьких родичів міського голови Львова Андрія Садового.

«На території двох земельних ділянок, що знаходяться біля Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові зволять будинок, який в подальшому буде відчужено у приватну власність близьких родичів міського голови Андрія садового. За даними ЗМІ, загальна площа цього 3-поверхового будинку становить 695 кв. метрів, загальна площа забудови – 287 кв. метрів. За відомостями суб’єктів підприємницької діяльності – учасників ринку нерухомості, ринкова ціна квадратного метру у цьому районі міста становить близько 1200-1250 у.о. Середня собівартість будівництва у Львові складає 350-400 у.о. за кв. м. за цими відомостями, мінімальна вартість зазначеного вище будинку становитиме близько 834-869 тис у.о. Як наслідок. Об’єктивною є необхідність детальної перевірки дотримання вимог податкового законодавства при відчуженні цього будинку, зокрема належної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та сплати податку з доходу, отриманого внаслідок продажу об’єкта нерухомості.

Слід також наголосити щодо поданих у ЗМІ даних про попереднє виселення мешканців з будинків, які знаходились на зазначених земельних ділянках, що потребує проведення додаткової перевірки на предмет правомірності дотримання чинного законодавства. Окрім цього, факт забудови території, прилеглої до «Шевченківського гаю» зумовлює необхідність проведення перевірки дотримання вимог містобудівного законодавства.

Відтак, прошу: вжити заходів для проведення детальної перевірки відповідності вимогам чинного законодавства будівництва та відчуження об’єкта нерухомого майна, що знаходиться на вул.. Стрілецькій, 1 та Стрілецькій, 3 у м. Львові, та провести перевірку правомірності виселення мешканців, що попередньо проживали за цими адресами.

Про результати розгляду цього запиту прошу повідомити мене у встановлений законодавством термін», – зазначено у депутатському запиті Р.Кошулинського.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *