ОСТАННІ НОВИНИ

Павлюк хоче посадити Садового за стіл переговорів

|

Секретар Львівської міськради Василь Павлюк переконаний, що вирішити затяжний конфлікт між депутатами та міським головою можливо лише за столом переговорів. Про це В.Павлюк зазначив у коментарі «Львівському порталу».

Словесні суперечки, які виникають на початку мало не кожного сесійного засідання, при формуванні порядку денного, В.Павлюк назвав «невеличкими непорозуміннями».

«Це пояснюється тим, що виконавчі органи звикли працювати по-старому. Депутати ж працювати за старими звичками не хочуть, а згідно з регламентом, згідно з чинним законодавством. І якщо вносяться додаткові питання (а будь-який депутат має право вносити те чи інше додаткове питання, й вносити у порядок денний їх чи ні повинна лише сесія), то без жодних зауважень міський голова має ставити на голосування – буде сьогодні їх розгляд чи не буде. Це має вирішуватись голосуванням, а не зважати на бажання міського голови. Одні питання він хоче вносити в порядок денний на розгляд, а інші – ні. Проте після пояснень, навіть сьогодні, міський голова зрозумів й поступив, як велить закон, регламент», – зазначив В.Павлюк.

Також секретар ради пояснив й інше протистояння між депутатським корпусом і мером: щодо відмови обранців виділити кошти на прибирання. Міський голова назвав відмову у виділенні коштів передвиборчою провокацією.

«Нема жодного перешкоджання роботі виконавчих органів. Однак бюджетна комісія пояснила, що перед тим як виділяти кошти, необхідно показати надходження до бюджету. Друге – показати чітко й затратну частину, куди саме будуть скеровані ці кошти, адже незрозуміло, куди тратяться такі великі гроші. І третє, представники бюджетної комісії оголосили сьогодні, що вже практично на 80% виплачено річний запас по зарплаті бюджетникам. Яким чином, коли заплановано на рік. Ще не прожили півроку, а вибрано кошти майже повністю. Звідки потім брати гроші? Це неправильне господарювання, неправильне розподілення коштів. І тому депутати перенесли це питання на наступне пленарне засідання. Вони вивчать його і, думаю, що проголосують», – сказав секретар ради.

Також він прокоментував ситуацію щодо сьогоднішніх ухвал сесії, якими депутати подолали вето міського голови. «Вето подолано, а міський голова, звичайно має право звертатись у прокуратуру, в суд, якщо вважає, що він правий, а депутати чинять неправильно. Є процедура проходження таких питань. Він має право звернутись у суд. Чому існує протистояння? Сьогодні багато депутатів, звертаючись до міського голови, закидали йому: «Внесіть структуру на розгляд і продовжимо розмову». Міський голова не хоче вносити структуру, депутати не хочуть підтримувати питання, які він пропонує. З боку міського голови мав би бути крок назустріч. Він би мав винести структуру виконавчих органів на розгляд ради і після того місто б запрацювало нормально. Це принципово. Міський голова порушує закон вже два роки, він відмовляється розглядати структуру. Його заступники не затверджені чинним депутатським корпусом, виконком також не затверджено. Фактично, якщо за це взятися добрим юристам, то всі рішення, які приймав виконком, – є нелегітимними. Бо виконком є нелегітимним. Це колапс. Я пропоную йти назустріч: сісти за стіл переговорів. Я прихильник мирного шляху вирішення проблеми», – заявив В.Павлюк.

Нагадаємо, на сьогоднішньому пленарному засіданні на зауваження, що варто розглянути структуру ЛМР, А.Садовий заявив: «Змінити структуру? Для чого? Щоб був колапс у місті? Я несу персональну відповідальність за те, що робиться у місті. А ви несете, але щось інше… Виконавчі органи ведуть планову системну роботу. А нам заважають. Сьогодні не хочуть голосувати за виділення коштів на прибирання. Можливо комусь вигідно, щоб перед виборами місто не прибиралось. Але провокації не пройдуть. Вони (депутати – ред..) сьогодні вчинили вчинок – одягли маски. Це громадянський вчинок. І що? Будуть про це розповідати людям. Але ж іншого нічого зробити не можуть. Це будуть робити виконавчі органи».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *