ОСТАННІ НОВИНИ

Польських віз видають все більше

|

У львівському візовому центрі сьогодні підбили перші підсумки роботи. Як розповів на прес-конференції генконсул РП у Львові Ярослав Дрозд, за перше півріччя 2012 року у львівському консульському окрузі, до якого входять 5 західних областей, було видано 166 тисяч віз.

У трьох візових центрах — івано-франківському, львівському та тернопільському — за цей час видали 107 тисяч віз. За словами дипломата, за шість місяців цього року, у порівнянні з таким же періодом минулого року, число виданих віз зросла приблизно на 13%.

“Попри те, що процес введення в дію цих трьох центрів досі триває, ми підбили перші підсумки їх роботи і залишилися задоволені. Хочу зазначити, що я задоволений не своєю роботою, а тим, що цим процесом задоволені клієнти, адже вони отримують відповідні послуги, гарні умови і за демократичні ціни. Окрім того, ми постійно працюємо над лібералізацією термінів дій віз” – сказав він.

Як зазначив генконсул, у цей період було видано майже 55% віз терміном на рік і більше від загального числа виданих віз .

Водночас як розповіла працівник генконсульства Лідія Аньоловська, що у листопаді 2011 року, коли відкрили два візові пункти в Івано-Франківську та Львові, через них було прийнято 3% візових анкет. Але вже за наступні три місяці показники зросли і в грудні візові центри прийняли понад 20% анкет, у січні — вже 34,94% і в лютому — 55,83%. Від березня до червня відсоток прийнятих анкет коливався в межах 65-67%.

Також вона розповіла, що за перше півріччя польське консульство у Львові прийняло 39% заяв на візи, в івано-франківському візовому центрі — 19 %, тернопільському — 11%, а у львівському — 31%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *