ОСТАННІ НОВИНИ

Президент обіцяє вирішити мовне питання

|

Президент Віктор Янукович обіцяє вирішити питання про мовну політику в Україні. Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі Президента.

«Зараз як раз йде цей процес (вирішення питання про мовну політику). Він дозволить нам дійсно знайти рішення, яке дасть можливість надовго зняти мовне питання в Україні», – сказав Янукович під час зустрічі Президента України з Клубом головних редакторів країн Співдружності Незалежних Держав, Балтії та Грузії в Криму.

Він також зазначив, що необхідно подивитися на світову практику  вирішення подібних питань, тому необхідно почути думку експертів про те, наскільки закон про мовну політику відповідає Європейській хартії про мови.

Як повідомляли «Коментарі», 3 липня Верховна Рада Україна прийняла закон  про засади мовної політики, який фактично надає російській мові права державної в 13 областях країни. В той же день прихильники опозиції почали акції протесту в Києві та інших містах. Під стінами Українського дому 9 народних депутатів оголосили голодовку. 4 липня спікер і віце-спікер Верховної Ради Володимир Литвин та Микола Томенко подали у відставку. 6 липня Верховна Рада не підтримала питання про їх усунення з займаних посад.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *