ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збирають речі першої необхідності для голодувальників за мову

|

Сьогодні депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич передав учасникам акції протесту проти прийняття «мовного» законопроекту в Києві речі першої необхідності. Цю інформацію передає прес-служба депутата.

Зокрема, пікетувальникам передали додаткові теплі ковдри, розкладачки, парасольки, тенти, обладнання для додаткового живлення, питна вода.

Також Ярослав Дубневич висловив подяку голодуючим, відзначивши, що безстрокова акція протесту та голодування проти мовного закону під Українським домом – це справжній прояв громадського патріотизму.

«Вся українська нація сьогодні повинна бути вдячна цим молодим хлопцям та дівчатам за те, що вони не побоялись протиставити себе репресивній машині владного режиму.  І саме вони сьогодні відстоюють честь українського громадянського суспільства тоді, коли політичні партії залишили їх напризволяще», – наголосив політик.

Додамо, що з ініціативи Ярослава Дубневича по всій території Львова та області створено намети, які збирають підписи проти «мовного» закону. Відтак, за словами депутата, кожен мешканець Львівщини може долучитись до збору речей для голодуючих, принісши необхідні предмети вжитку до цих наметів.

«Ми організовуємо пункти збору тих першочергового необхідних речей для тих, хто є сьогодні тут, біля Українського дому. Речі (або ж кошти для закупівлі цих речей) можна бути принести до наметів, які стоять в громадських місцях у Львові та області.  Також, в цих самих наметах можна буде поставити свій підпис під зверненням до Конституційного суду та Президента України з вимогою визнати цей скандальний закон неконституційним. Я більш ніж переконаний, що галичани з готовністю долучаться збору речей для тих, хто сьогодні на передовій протестів.

Вважаю, що таким чином ми не лише робимо якісь реальні, конкретні  вчинки на захист нашої рідної мови, а, ще й намагаємось згуртувати українців  навколо боротьби за мову. Адже тут  не може бути того, що чиясь хата скраю. Мова – це те, що стосується кожного  з нас особисто», – переконаний  Ярослав Дубневич.

Відтак, координатор голодуючих Петро Шкутяк подякував львів’янам за активну позицію в питанні української мови.

«Ми сьогодні отримали ті речі, які першочергово необхідні, адже багато з тих, хто сьогодні уже третій день голодує тут, збирався з великими поспіхом, адже тоді треба було реагувати дуже швидко. А після двох днів протесту ми почали відчувати брак в таких речах, як теплі ковдри, парасольки, питна вода. Тому від імені голодуючих висловлюю подяку мешканцям Львівщини за підтримку», – відзначив Петро Шкутяк.

Нагадаємо, 9 липня один з учасників протестної акції на захист української мови біля Українського дому громадський діяч Олександр Солонтай опублікував допис, в якому наводить перелік першочергових речей, необхідних учасникам акції протесту (http://www.facebook.com/oleksandr.solontay ).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *