ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Кульпарківської подали в суд на міськраду через будівництво готелю

|

Мешканці будинку 172 по вулиці Кульпарківській подали в суд на Львівську міську раду та ТзОВ «Через» у зв`язку із незаконним будівництвом готелю під вікнами багатоповерхового будинку. Про це розповів адвокат, який представляє інтереси позивачів.

На місці, де якому хочуть збудувати готель, стоїть кафе-бар «Млин». Власники закладу – ТзОВ «Через», хочуть розширити територію та надбудувати ще три поверхи під готель. Львівська міська рада, після погодження документів профільними комісіями, на одній із сесій прийняла ухвалу якою надала ТзОВ «Через» ділянку 0,0409 га в довгострокову оренду на 10 років. В ухвалі йдеться, що ділянка надається «для реконструкції нежитлових приміщень під готель із закладом громадського харчування…».

Підготовчі роботи до будівництва для мешканців прилеглого будинку стали справжнім шоком. За їхніми словами, дозвіл міської ради та інших погоджувальних інстанцій назвати законним аж ніяк не можна.

«По перше ніхто не запитав думку мешканців, громадських слухань не проводили, приміщення цього кафе знаходиться в трьох метрах від житлового будинку. Буквально під нашими вікнами хочуть звести готель. 4Проте найбільша небезпека в тому, що наш будинок після зведення готелю може просто впасти. Під ним знаходиться підземне озеро і власники ТзОВ «Через» про це чудово знають, бо неодноразово з підвалу відкачували воду. Якщо зведуть готель, то вода може просто пошкодити фундамент житлового будинку. Тому виникає багато питань про законність погодження дозвільних документів власниками кафе, кому вистачило совісті таке погодити…», – розповів також один з мешканців будинку, голова ініціативної групи Любомир Шаян.

Мешканці радикально виступили проти такого рішення і б’ють на сполох: якщо збудують готель – фундамент житлового будинку може не витримати і, не виключено, що може повторитись луцька трагедія.

Окрім того, в приміщенні, котре планується реконструювати, дотепер розташований кафе-бар «Млин», який, за твердженням мешканців, є найголовнішим порушником спокою цього району. Мешканці скаржаться на порушення означеним закладом низки санітарно-гігієнічних норм щодо рівня шуму та водовідведення (простіше кажучи, шум від витяжки та неналежне функціонування каналізації). Не менший клопіт для мешканців створюють відвідувачі означеного кафе. Мешканці скаржаться, зокрема, на гомін, крики, салюти із застосуванням піротехнічних засобів після 22 години і поганий хоровий спів відвідувачів.

«За результатами проведеної нами перевірки виявлено низку порушень проектування та погодження містобудівної документації ТзОВ «Через». Відповідачем виступає Львівська міська рада, третьою особою на стороні відповідача – ТзОВ «Через». Позов подано від імені двох мешканців будинку. Очікуємо на приєднання до справи й інших мешканців», – додав юрист Володимир Гончаров.

Водночас, мешканці звернули в різні інстанції та написали скарги в правоохоронні органи, щоб ті звернули увагу на це будівництво. Мешканці навіть вирішили вдатись до радикальних кроків і вже перекривали вулицю Кульпарківську: жінки з дітьми безперервно ходили по пішохідному переходу, щоб хоч якось привернути увагу до своєї проблеми.

На сьогодні мешканці вже заручились особистою підтримкою заступника голови Львівської обласної організації ГО «Фронт змін» Ігоря Васюника, який надав мешканцям юридичний супровід у цій справі. Окрім того, активну участь у вирішенні цього питання взяв член комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, депутат Львівської міськради від «Фронту змін» Ростислав Будинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *