ОСТАННІ НОВИНИ

Зібрано вже 6 тисяч підписів за відміну «мовного» закону

|

Станом на 17 год. 6 липня зібрано понад шість тисяч підписів до Конституційного суду України щодо визнання неконституційним Закону України «Про державну мовну політику» та до Президента України з вимогою не підписувати цей Закон.

Активісти та волонтери підписної кампанії на підтримку української мови, ініційованої депутатами Львівської обласної ради Богданом та Ярославом Дубневичами, за два дні роботи зібрали понад шість тисяч підписів під зверненнями до Конституційного Суду України та Президента України.

Якщо першого дня підписи збирались на території округів, від яких вони були обрані – Городоцький та Пустомитівський, то на другий день географія кампанії була поширена на Мостиський, Самбірський райони та місто Львів. Волонтери збирають підписи усіма можливими способами – в наметах, в людних місцях і методом «від хати до хати. Організатори стверджують, що уже невдовзі підписи збиратимуть по усій території Львівської області.

 «Ми розуміємо, проти такого скандального та брехливим способом прийнятого закону потрібно протестувати. Але, окрім протестів, необхідно, також, боротись і іншими шляхами. Одним з таких шляхів може бути збір підписів громадян, які звертаються з вимогою до Конституційного Суду та Президента України. Після того, як на ці адреси будуть доставлені звернення з сотнями тисяч підписів громадян України, думаю, це якщо й не вплине на рішення, то, принаймні, продемонструє думку українців щодо таких сумнівних ініціатив», – впевнений Ярослав Дубневич.

Організатори наголошують, що якщо на підписи львів’ян та мешканців області не зважать, то вони готові ініціювати всеукраїнський референдум щодо скасування «мовного» законопроекту та притягнення до відповідальності його ініціаторів.

«Ми зараз вивчаємо юридичні тонкощі процедури ініціювання референдуму, і,якщо закон таки буде підписаний Президентом, ми ініціюватимемо всеукраїнський референдум з приводу цього питання. Переконаний, що ми знайдемо однодумців і в інших областях, щоб вони підтримали нашу ініціативу. Я бачу, як за нашим прикладом організовується збір підписів в інших районах, це означає, що така форма протесту є правильною, і вона має великі перспективи», – підкреслив Богдан Дубневич

Прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *