ОСТАННІ НОВИНИ

Литвин виявляється не проводив жодних нарад з опозицією і він може підписати мовний закон

|

Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин підпише закон про мови за умови дотримання регламенту Верховної Ради. Про це йдеться у заяві прес-секретаря спікера, розміщеній на сайті ВР.

“У зв`язку з заявами представників різних політичних сил, які присвоїли собі право тлумачити позицію голови Верховної Ради України стосовно закону про засади державної мовної політики, на що їх ніхто не уповноважував, прес-секретар голови Верховної Ради України заявляє таке.

Позиція голови Верховної Ради України щодо згаданого законодавчого акта є незмінною, незалежною від впливу будь-яких політичних сил, і базується виключно на нормах чинного законодавства. Також повідомляю, що керівник парламенту сьогодні не проводив жодних нарад з “мовного” законопроекту.

Підписання головою Верховної Ради України закону про засади державної мовної політики можливе лише за умов чіткого дотримання норм закону про регламент, який містить чітку процедуру розгляду законопроектів та їх підготовки на підпис керівникові парламенту”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше прес-служба Фронту змін розповсюдила заяву, згідно до якої Литвин запевнив, що не підпише мовний закон за жодних обставин. “За результатами зустрічі лідерів об`єднаної опозиції із головою Верховної Ради Володимиром Литвином останній заявив, що закон про мову, ухвалений учора в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу опозиція заявляє, що закон про мови був прийнятий з порушеннями норм Конституції.

Відзначимо, що в сесійній залі опозиційні депутати не надто активно виступали проти прийняття цього закону. У свою чергу, перед телекамерами, вони закликають людей “прийти під Український дім”, щоб зробити те, чого їм не вдалося в парламенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *