ОСТАННІ НОВИНИ

Для неповнолітніх абітурієнтів ускладнили процес подачі документів

|

Під час подання документів у виші вступники повинні засвідчувати свою згоду на обробку даних підписом. Однак, така норма стала перешкодою для абітурієнтів, яким ще не виповнилося 18 років. Про це інформує громадська мережа ОПОРА, активісти якої спостерігають за перебігом вступної кампанії-2012.

Таке нововведення зумовлене дією Закону України «Про захист персональних даних».

Міністерство справді дозволило ВНЗ отримувати згоду на обробку персональних даних від батьків замість неповнолітніх абітурієнтів.

Однак, в цьому немає необхідності, переконані спостерігачі ОПОРИ,  адже в Умовах прийому, затверджених МОНМС, жодної згадки про вік вступника немає. Більше того, у пункті 6.14 зазначено, що згода на обробку персональних даних в ЄДЕБПО підтверджується особистим підписом абітурієнта.

Інформація про вікові обмеження відсутня також і в відповідному законі – «Про захист персональних даних».

Відтак, за словами активістів ОПОРИ, така позиція приймальних комісій у  вишах, які зобов’язують батьків ставити підпис замість неповнолітніх вступників, є неправомірною та обтяжливою для цієї категорії абітурієнтів.

Окрім цього, абітурієнти, які вступають у виш, що знаходяться не в їхньому місті змушені витрачати вдвічі більше коштів на проїзд.

Також, батькам потрібно брати вихідні для подачі документів разом з дітьми.

Особливо обтяжливою ця норма є для тих вступників, в яких один з батьків чи обоє батьків працюють закордоном.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *