ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії нагородять перших лауреатів премії ім. Бандери

|

30 червня о 18.00 на урочистій академії з нагоди 71-ої річниці проголошення Акта відновлення української держави у Львівській філармонії відбудеться нагородження перших лауреатів Обласної премії ім. Героя України Степана Бандери, заснованої Львівської обласною радою.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Лауреати отримають дипломи (на фото) зразка, затвердженого розпорядженням голови Львівської обласної ради Олега Панькевича, а також грошову винагороду у розмірі 20 тисяч гривень (у кожній номінації).

Нагадаємо, що за рішенням журі Премію імені Героя України Степана Бандери у трьох номінаціях отримають:
Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО «Науково-ідеологічний центр імені Дмитра Донцова», упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобич – в номінації «Громадська діяльність»;
Олександр Панченко – громадський діяч, політик, видавець, правозахисник і краєзнавець з міста Лохвиця, що на Полтавщині – в номінації «Політична діяльність»;
Ярослав Гаврилюк – народний артист України, режисер, упорядник книги «Крути. Січень 1918 року», з міста Києва, та Євген Перепічка – історик, громадський діяч, автор десятків дослідницьких праць, зокрема «Феномен Степана Бандери», публіцист з міста Львова – в номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність», розділивши премію порівну.

Довідка

Обласну премію імені Героя України Степана Бандери було затверджено рішенням Львівської обласної ради від 16.03.2012 р. № 423. Згідно з положенняя, Премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.  Нею відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.
Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня народження Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *