ОСТАННІ НОВИНИ

Після інциденту зі шкільною бухгалтеркою львівські школи піддали детальній перевірці

|

У школах Львова проводиться перевірка фінансової дисципліни. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на в.о. начальника управління освіти Катерину Гороховську.

Перевірка фінансової дисципліни проводиться у школах, які мають власні бухгалтерії, і у школах з централізованою фінансовою системою. Наразі перевірки проводяться у двох районах міста. «Ми також дали доручення і проводимо в інших районах внутрішні перевірки з метою недопущення порушень. Триває звірка з банками – які кошти були нараховані педагогічним працівникам в табелях обліку робочого часу і ті, які нараховані на банківські зарплатні карки. Ми звертаємося до фінансових органів районних відділів освіти, щоб вони перевірили і інші видатки, які проводилися, в тому числі, на проведення ремонтних робіт. Відповідно, на сьогодні перевірки тривають, ми чекаємо офіційних висновків», – повідомила Катерина Гороховська.

У випадку фіксації порушень, на бухгалтерів чекає найсуворіше покарання – проти них будуть порушені кримінальні справи та звільнено з роботи. До прикладу, днями прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно бухгалтера однієї з львівських шкіл. Жінка за два роки привласнила близько 600 тис грн.

«Ми будемо приймати найсуворіші заходи до всіх щодо виявлених порушень. Освіта і так потребує додаткових коштів. Як собі люди дозволили незаконно витрачати ці кошти, можна буде встановити лише за рішенням перевірок відповідних органів. Цій людину буде звільнено з роботи за недовіру, адже вона обслуговує грошові цінності», – прокоментувала К.Гороховська.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *