ОСТАННІ НОВИНИ

У період Євро кількість польотів над західною Україною зросла не суттєво

|

Чемпіонат з футболу Євро-2012 не дало великого збільшення польотів у повітряному просторі західної України. Про це під час прес-конференції розповів директор Львівського регіонального структурного підрозділу «Украерорух» Анатолій Грюканов.

За його словами, якщо порівнювати той рух, який був у червні минулого року, то в аналогічний період цього року значного збільшення кількості літаків не спостерігалось. До прикладу, у піковий день 9 червня у західному повітряному просторі відбулось 758 польотів, а 17 червня – 687. «Це велика кількість польотів, але не настільки», – сказав А.Грюканов.

Як розповів директор львівського підрозділу «Украерорух», у львівському аеропорту 9 червня було виконано 60 посадок повітряних суден, з них 45 – за програмою Євро. На виліт – 40 літаків, з них 24 – з уболівальниками. 13 червня в аеропорт «Львів» прилетіло 20 повітряних суден, з яких сім по програмі Євро. Вилетіло – 16 повітряних суден, з яких два по програмі Євро.

«Ця кількість повітряних суден складала гранично допустиму норму. Раніше були розрахунки, що злітна-посадкова смуга львівського аеропорту здатна здійснити на приліт та відліт 28 операцій на годину. На жаль, такої кількості повітряних суден не було.

Інші аеропорти – у Харкові та Донецьку, приймали більшу кількість літаків. До прикладу, за останні матчі у Донецьку було 180 посадок за добу, в Харкові – 120-130 за добу. «Бориспіль» водночас приймає в середньому 330-360 посадок в літній період, а на час Євро додалось до 30 рейсів на добу», – розповів Анатолій Грюканов.

Довідка

Зона відповідальності Львівського РСП становить 138 365 кв. км та охоплює вісім областей України: Закарпатську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Хмельницьку, Тернопільську, Рівненську, Волинську та Львівську. Діапазон висот обслуговування повітряного руху – від землі до20 100 м.

Серед аеродромів, обслуговування повітряного руху на яких здійснюється органами ОПР Львівського РСП, особливе місце займає гірський аеродром Ужгород.

Особливістю обслуговування повітряного руху (ОПР) у Львівському районному диспетчерському центрі (РДЦ) є кількість країн, з якими здійснюється взаємодія при ОПР.

РДЦ Львів межує з:

АСС Мінськ (Білорусь)

АСС Варшава (Польща)

АСС Братислава (Словаччина)

АСС Будапешт (Угорщина)

АСС Бухарест (Румунія)

АСС Кишинів (Молдова)

РДЦ Київ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *