ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові простерилізовано понад 600 безпритульних тварин

|

 За останній місяць команда «4 лапи» простерилізувала та провакцинувала у Львові понад 600 безпритульних тварин. Про це розповіла координатор проектів міжнародного Фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International), ветеринар Маріна Іванова.

Цей проект організатори здійснювали у два етапи. Так, з 3 по 19 травня було простерилізовано та провакциновано 204 собаки та кішки. Під час другого етапу, тобто протягом червня, ветеринари Фонду допомогли 400 безпритульним тваринам.

Як зазначила Маріна Іванова, зараз ще зарано говорити про якісь конкретні цифри, щодо витрачених, на допомогу безпритульним тваринам, коштів. Однак, операція однієї тварини коштує приблизно 25-30 євро. В цю ціну не входить оплата транспортного засобу, яким користувалась команда «4 лапи», та зарплата ветеринарам Фонду.


Команда «4 лапи» складалась з 7 представників Фонду та 4 волонтерів зі Львова.

Зокрема, волонтери допомагали у пошуку тварин, яким першочергово потрібно було надати ветеринарну допомогу. У першу чергу звертали увагу на безпритульних тварин у місцях найбільшого скупчення людей. А в червні найбільшу увагу команда «4 лапи» приділяла об’єктам єврочемпіонату.

За словами начальника управління житлового господарства ЛМР Юрія Голеця, «4 лапи» працювала аеропорту, львівських вокзалах та центрі міста.

Наразі у Львові проект вже завершено. Далі команда Фонду FOUR PAWS  планує допомогти безпритульним тваринам з інших міст Західної України. Так, команду уже запросили до Луцька, Івано-Франківська, Ужгорода та Трускавця.

Як раніше повідомляв «Львівський портал», у травні досвідчені європейські ветеринари з міжнародного Фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International) розпочали реалізацію проекту зі стерилізації безпритульних тварин. Вони приїхали до Львова спеціально для того, аби гуманними методами встановити контроль за кількістю безпритульних собак шляхом контролю за їх розмноженням.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *