ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський аеропорт отримав сертифікат другої категорії ІCAO

|

Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького сертифікований за другою категорією ІCAO. Це говорить про те, що аеропорт може приймати літаки у складних метеоумовах. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів генеральний директор аеропорту Роман Гонтарев.

Загалом Р.Гонтарев розповів, що на злітно-посадковій смузі, яку продовжили до 3 тис350 метрів, встановлено найсучасніше світлосигнальне обладнання для інструментального заходу літаків на посадку. А також встановлено сучасні метео- та радіосистеми.

Крім того, львівський аеропорт на сьогодні володіє найсучаснішим обладнанням – телескопічними трапами, новим обладнанням для роботи на пероні, спеціальними ліфтами для обслуговування людей з фізичними вадами, новими комплексами для поставки на борти літаків харчування, новими перонними автобусами та тягачами для літаків.

«Сучасне обладнання дало якість обслуговування пасажирів у порівнянні зі старим. А відтак збільшена пропускна спроможність злітно-посадкової смуги – раніше аеропорт міг приймати 8 зліт-посадок на годину, а сьогодні – 20», – зазначив Роман Гонтарев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *