ОСТАННІ НОВИНИ

Українські прикордонники хочуть і надалі використовувати спільний контроль на кордоні

|

Чемпіонат Європи з футболу 2012 уже на завершальному етапі, а керівництво Державної прикордонної служби вже роздумує над тим, яким би чином забезпечити прискорений пропуск осіб та транспорту і у звичайні дні. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Іван Амброс, відповідаючи на запитання про те, чи прикордонники України та Польщі використовуватимуть в подальшому практику спільного контролю з однією зупинкою на кордоні.

«Попередньо ця модель пропуску (спільний контроль – ред..) пасажиро-транспорту була розроблена лише на час Євро, але зараз керівництво нашого відомства роздумує над тим, яким чином забезпечити прискорений пропуск осіб та транспорту так само як і під час Євро. Адже попереду і туристичний сезон. Але як це питання буде вирішено і на чиїй стороні спільний контроль проходитиме – чи на польській, чи на нашій, буде видно. Бо це питання не лише від нас залежить, воно здебільшого залежить від Євросоюзу», – зазначив Іван Амброс.

Нагадаємо, спільний контроль українських та польських прикордонників, митників на польській стороні кордону закінчується 5 липня. Розпочався ж спільний контроль 5 червня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *