ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські пластуни розпочали таборове літо

|

 Під час літнього пластового таборування львівського осередку планують провести більше тридцяти таборів, участь у яких візьмуть близько близько п’яти тисяч дітей з усієї України. Про це розповідають у прес-службі Львівського осередку  «Пласту – Національної скаутської організації України».

 Так, літні табори львівського осередку «Пласту» пройдуть у червні-липні на території Львівської та Івано-Франківської областей – переважно у Карпатах та передгір’ї.

Хлопці та дівчата у супроводі наставників вчитимуться розкладати намети, розпалювати багаття, власноруч варити їжу, надавати першу медичну допомогу тощо.

Окрім того, на таборах в ігровій манері вивчають українські пісні, звичаї, історію та  культуру.

Організатори планують провести 27 юнацьких та 4 новацькі табори (для дітей від 6 до 11 років). Участь у таборах візьмуть львівські пластуни й пластунки віком від 6 до 18 років. В середньому, на кожному пластовому таборі перебуватиме 25-30 осіб.

Організацією таборів займаються старші пластуни – вони на волонтерських засадах працюють на таборах вихователями та інструкторами. Загалом до організації літніх таборів було залучено понад 120 осіб.

 У серпні проходитимуть також спеціалізовані табори крайового рівня. Учасники зможуть відвідати мистецькі, авіаційні, водні, спортивні, мандрівні, кінні, історичні, військово-патріотичні, скельні, екологічні, етнографічні та  табори для лідерів.

У серпні планують провести великий з’їзд під назвою ЮМПЗ (юнацька міжкрайова пластова зустріч), що приурочена 100-літтю Пласту. Участь у ЮМПЗ, що проходитиме у Львові, візьме близько 2500 осіб – як з України, так і з-за кордону.          

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *