ОСТАННІ НОВИНИ

70% українок страждають від насильства в сім’ї

|

Лише за цей рік до міліції із заявами про вчинення насильства в сім’ї звернулось понад 4 тисячі осіб. Про це інформують у Відділі зв`язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Загалом в Україні близько 70% жінок потерпають від насилля в сім’ї. Переважна більшість кривдників – чоловіки.

На сьогодні на профілактичному обліку у підрозділах внутрішніх справ перебуває 8 473 особи, що скоїли насильство в сім’ї. Так, лише у поточному році поставлено на облік 1995 таких осіб.

Однак, для зменшення кількості таких злочинів треба усунути їхні причини та умови. Так, у поточному році працівники органів внутрішніх справ винесли 1995 офіційних застережень про  щодо насильства в сім’ї та, за погодження із прокуратурами районів, винесено 17 захисних приписів (Бориславський РВ – 2, Бродівський РВ – 5, Дрогобицький РВ – 10).

Крім того, правоохоронці співпрацюють із Західноукраїнським центром «Жіночі перспективи». У цій структурі здебільшого працюють юристи, які можуть надати допомогу жертвам насильства в сім’ї у разі їх звернення до судових інстанцій, а також психологи, які при необхідності надають першу необхідну психологічну допомогу.

 Протягом минулого року спеціалісти зазначеної організації, спільно з ГУ МВС Львівщини провели тренінги в кожному районному центрі області, на яких, крім дільничних інспекторів міліції МРВ, були присутні голови сільських та селищних рад,  до яких не рідко звертаються потерпілі громадянки у першу чергу.

 «До нас звертаються жінки різного віку і різного соціального статусу. Це молоді дівчата до 25 років, які зазвичай приходять відразу після перших побоїв. Далі вони попереджують чоловіків, що після наступного такого випадку підуть з дому. Натомість старші жінки, які роками терпіли насильство з боку чоловіка, бояться будь-кому про це розповісти, а тому  звертаються до нас після п’яти-десяти років знущань. Однак тоді дуже важко щось змінити», – розповідає Галина Федькович – юристконсул Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *