ОСТАННІ НОВИНИ

Дубневич закликає не забирати гроші з будівництва школи в Комарно

|

 Депутат Львівської облради Ярослав Дубневич під час виступу на сесії Львівської обласної ради закликав керівництво Львівської обласної адміністрації та облради не допустити переведення коштів, виділених на ремонт школи в місті Комарно.
«У місті Комарно Городоцького району одна з двох шкіл знаходиться в аварійному стані. Через це діти змушені навчатись в єдиній діючій школі в три зміни. Ви уявіть собі свою дитину, яка мусить вчитись в таких умовах, приходити додому уже затемна. Я вже не кажу про учителів, які два роки працюють, практично, з подвійним навантаженням. Зусиллями депутатського корпусу Городоцької районної ради, Комарнівської міської ради і моїх колег депутатів обласної ради від Городоччини, це питання вдалось зрушити з місця. Ми усі сподівались, що обласна влада дослухалась до прохання комарнян, і вони, нарешті зможуть навчати наших дітей в людських умовах», – відзначив депутат.
Проте, за інформацією, яку отримав депутат, кошти планують перевести на зведення об’єкту в іншому районі. Ярослав Дубневич вбачає в цьому політичні мотиви: «Коли я запитав, чому хочуть перенести кошти на інший об’єкт, мені ніхто не зміг дати відповіді на це питання. Тому для мене особисто не має сумніву, що причини такого рішення виключно політичні. Йдуть вибори, і кожну копійку на будь-які роботи в районах чомусь вважають за можливість розрекламувати себе».
Зважаючи на крайню необхідність добудови школи в Комарно, депутат закликав керівництво обласної адміністрації та депутатів обласної ради вжити всіх заходів і не допустити скерування грошей на інші об’єкти.
«Невже ваша совість дозволить вам зробити дітей, школярів заручниками виборів, політичної доцільності чиїхось амбіцій. Ми просто не маємо права припиняти будівництво школи в Комарно. Тут не йдеться про вибори, тут ідеться про звичайних дітей!
Тому я закликаю присутніх тут. Спитайте себе, завтра, коли вибори закінчаться, чи вистачить у вас совісті поглянути у вічі тим людям і тим дітям, яких ви хочете залишити без школи!», – наголосив депутат.

Водночас депутат Михайло Блавацький заявив, що випадок у Комарному – не єдиний, а радше один із системи, коли обласна адміністрація без погодження з обласною радою перекидає кошти з одних об`єктів на інші. “Перекидають по 10 мільйонів на будівництва, де вже і так закопано 40 мільйонів, а в нас є школи, які ми маємо здати до нового начального року” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *