ОСТАННІ НОВИНИ

На здешевлення іпотечних кредитів можуть розраховувати 248 квартир Львівщини

|

Для реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів на Львівщині відібрано 248 квартир. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький, інформують у Львівській обласній державній адміністрації.

За його словами,  станом на сьогодні до Мінрегіону України від Львівської області передано перелік 248 квартир на 11 об’єктах, що залученні до Програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом. Загальна площа помешкань становить 15,2 тис.кв.м.

Так, на підставі 163 листів, які розіслали суб’єктам введення квартирного обліку від підприємств та організацій, отримали пропозиції від 474 громадян, які виявили бажання взяти участь у програмі.
Серед проблемних питань реалізації Програми, Володимир Губицький назвав низьку платоспроможність населення, яка  стримує розгортання програми в повному обсязі. Зокрема, з 388 громадян, які звернулись до банків, укладено договори про компенсацію відсоткових ставок лише з двома. А матеріали щодо семи осіб подані на розгляд кредитних комітетів.
Також, проблемою Губицький вважає відсутність механізму щодо визначення одержувачем бюджетних коштів громадян, які мають право на покращення житлових умов і не стоять на квартирному обліку.

Негативним боком цієї програми є і низька пропозиція щодо участі квартир на об’єктах з високим ступенем будівельної готовності – з 43 об’єктів області лише 5 виявили бажання брати участь у програмі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *