ОСТАННІ НОВИНИ

Новий Розділ проти сміттєпереробного заводу

|

На території Роздільського ДГХП «Сірка» не дозволять розмістити полігон твердих побутових відходів чи сміттєпереробний завод. Цю інформацію передає прес-служба Львівської обласної ради.

Таке рішення ухвалили під час спільної сесії міської ради Нового Роздолу, Миколаївської районної ради та сільських рад, наближених до ймовірного полігону сіл .

Питання про можливе розміщення полігону ТПВ а бо сміттєпереробного заводу на території колишнього комбінату «Сірка» набуло широкого розголосу та викликало обурення серед мешканців.

Також під час сесії територію Роздільського ДГХП «Сірка» визнано екологічно небезпечною. Відтак, депутати підготували звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Голови Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, в якому вимагають вивезти гудронні відходи з території Роздільського ДГХП «Сірка».

Нагадаємо, територію Роздільського ДГХП «Сірка» визнано найбільш забрудненою у Львівській області  і найскладнішою в екологічному плані. За даними Інституту «Гірхімпром», тут знаходиться понад 90 % небезпечних промислових відходів області. На промисловому майданчику «Сірки» зберігається понад 17 тисяч тонн гудронів, завезених з Угорщини.

Фото:  Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *