ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати готують нові зміни до Податкового кодексу

|

До виборів депутати планують чергові зміни до Податкового кодексу, повідомила голова об´єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан, пише «Дело».

«Вже зараз готуються такі зміни до Податкового кодексу. У профільному комітеті під авторством Колесніченка («регіонал» Вадим Колесніченко, автор «мовного» законопроекту – ред.), вже є документ, але на сайті він ще не висить», – сказала юрист.

Вона повідомила, що пропонується ввести ще одну групу платників єдиного податку.

«У цьому законопроекті є норма про введення ще однієї – 5-ї групи платників єдиного податку для юридичних осіб для збільшення обороту. Мова йде про те, щоб збільшити обороти, збільшити ставку для тих, у кого буде оборот понад 5 дозволених сьогодні мільйонів, у них буде велика ставка, і вони зможуть працювати», – сказала Продан.

Експерт також відзначила, що знає представників середнього бізнесу, які мають обороти більше 5 млн. грн. «Вони готові платити, але не хочуть переходити на загальну систему, тому що насправді загальна система – це менше коштів, але більше штрафів і поборів», – вважає Продан.

«Я розумію, що це перед виборами, але добре, що хоч так, хоч перед виборами можна щось зловити», – підсумувала вона.

Як повідомляли «Коментарі», згідно зі змінами до Податкового кодексу, які набули чинності з 1 січня 2012 року, платники єдиного податку розділені на 4 групи в залежності від обороту і сплати ПДВ.

Джерело: Comments.UA

Фото: Comments.UA 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *