ОСТАННІ НОВИНИ

В’язівський передасть Литвину 1,5 тис. підписів на захист української мови

|

Народний депутат України Володимир  В’язівський передасть Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину понад півтори тисячі підписів на захист української мови. Відповідні документи В.В`язівському доручили члени Комітету захисту української мови, культури і духовності Городоцького району, повідомляє прес-служба народного депутата.

«Передавати такі документи поштою чи через інших людей – не завжди надійно. Тому ми вирішили донести свою позицію до Голови Верховної ради через нашого однодумця – народного депутата України Володимира В’язівського. Це і надійно, і ефективно», – зазначив член Комітету захисту української мови, культури і духовності Роман Смілка.

Представники громадськості Городоцького району також попросили В.В’язівського передати заяву до Голови Верховної Ради України та Президента України. У документі громада звертається з категоричною вимогою зняти законопроект Колесніченка –Ківалова «Про засади державної мовної політики» з подальшого розгляду як такий, що суперечить Конституції і загрожує цілісності української держави.

Під заявою підписались представники районних організацій «Просвіти», Союзу  українок, МГО «Сокіл», Спілки політв’язнів і репресованих, РО Всеукранської спілки ветеранів, районного куреня «Галицька Січ» та інші. Збір підписів триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *