ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада спростила життя маршрутникам

|

Депутати скоротили кількість документів для участі в конкурсі на проведення пасажирських перевезень автомобільним транспортом. Цю інформацію передає кореспондент «Коментарів».

Зараз перевізникам вже не потрібно надавати довідку про відповідність технічного стану автобусів претендента до умов перевезень, виданої відповідним підрозділом Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України; та висновок Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України про відповідність претендента вимогам нормативно-правових актів у сфері безпеки дорожнього руху.

Відтак, згідно із законопроектом, для участі в конкурсі на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування автомобільний перевізник подає конкурсному комітету заяву претендента встановленого зразка із зазначенням автобусного маршруту загального користування, на якому має намір працювати претендент; нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів та копії ліцензійних карток на автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті; а також відомості про додаткові умови обслуговування маршруту та документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі.

Як повідомляли «Коментарі», Головна державна інспекції на автомобільному транспорті Міністерства інфраструктури оштрафувала українських автоперевізників на 3 млн. гривень .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *