ОСТАННІ НОВИНИ

КОД нарешті визначив свій статус

|
Комітет опору диктатурі виключив зі свого складу партію Віктора Ющенка “Наша Україна” у зв`язку з систематичним порушенням попередніх рішень КОДу та за співпрацю з режимом Януковича та визначив свій статус. Про це йдеться у Протоколі засідання Комітету опору диктатурі, що відбулось в Києві за участю перших осіб партій, які створили це об’єднання, інформує прес-служба об`єднаної опозиції Львівщини.
Як сказано у документі, КОД визначив, що відповідно до закону про вибори, він не є суб`єктом виборчого процесу, не висуває кандидатів, а лише координує діяльність опозиційних партій з питань підготовки заходів, зокрема, акцій протесту, спрямованих на боротьбу з диктатурою Януковича.
Як повідомив один з учасників засідання КОДу Сергій Соболєв, “КОД – це оплот боротьби з диктатурою, майданчик, який плануватиме акції протесту, а всі питання, пов`язані з виборами, визначаються в рамках двох суб`єктів: Об`єднаної опозиції “Батьківщина” та партії “Свобода”.
Окрім того, лідери КОДу обговорили план дій під час розгляду законопроекту про мови у парламенті другому читанні.
 Також лідери Центрального КОДу одноголосно ухвалили рішення привести склад дійсних членів Комітету опору диктатурі на місцях у відповідність із складом центрального комітету, в якому на постійній основі беруть участь в засіданнях з правом голосу – ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», політичні партії «Фронт змін», «За Україну», Народний Рух України, Народна самооборона, партія «Реформи і порядок», Європейська партія України, партія Захисників Вітчизни. Інші громадські та політичні об’єднання, що знаходяться в опозиції до режиму Януковича, можуть брати участь в роботі Комітету з правом дорадчого голосу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *