ОСТАННІ НОВИНИ

Молодь розчистить бункер УПА

|
З 2 по 7 липня у Сколівському районі на Львівщині відбудеться молодіжний табір “Кичера”, метою якого є розчистити бункер Головного осередку пропаганди УПА. Про це йдеться у повідомленні Молодіжного об`єднання “Граніт”. У перервах між фізичним навантаженям, учасники табору братимуть участь у тренінгах з лідерства, цілеспрямованості, таймменеджменту. Також у програмі табору інтелектуальні змаги та лекції з історії українського націоналізму.
Учасниками табору може стати молодь віком від 14 до 21 року.
 “Цієї весни успішно завершились пошукові роботи бункеру Головного осередку пропаганди ОУН-УПА, що тривали два роки” – розповідає Андрій Мочурад, член МО “Граніт ” – Для пошуку, ми опрацьовували радянські документи, спогади осіб, що перебували в бункері. Дані були суперечливі і вкрай неточні. В квітні цього року, заручившись підтримкою міцевих лісників, група пошуковців віднайшла точне місце розташування бункера”.
 “Основне завдання учасників табору – розчистити криївку, що сягала в довжину 35 метрів, від багатолітніх завалів букового лісу та підготувати територію до розкопок кваліфікованими спеціалістами – коментує ще один представник “Граніту” Михайло Малкуш. – Хочемо зробити щось на зразок міні-музею під відкритим небом. А також розчистити стару закинуту дорогу неподалік та промаркувати маршрут, щоб туристи та молодь мали змогу відвідувати цю місцину”.
 Зголоситись на табір можна сайті організаторів mogranit.org.ua або за телефонами 063 34 34 800, 096 583 25 68.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *