ОСТАННІ НОВИНИ

Збільшено допомогу по догляду за інвалідом внаслідок психічного розладу

|

Набули чинності зміни до Закону України «Про психіатричну допомогу». Минулої неділі, 17 червня, набули чинності зміни прийняті Верховною Радою України від 22.05.2012 року Законом України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу», яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом I-II групи внаслідок психічного розладу з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати (з 109,4 грн., до 1094 грн.). Про це інформує прес-служба ЛМР з посиланням на управління соціального захисту.

Крім того, право на отримання цієї допомоги матимуть сім’ї, доходи яких не перевищують трьох прожиткових мінімумів, встановлених для кожного члена сім’ї.

«Розмір допомоги на догляд розраховуватиметься як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим, ніж мінімальна заробітна плата», – зазначила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *