ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценку обіцяють два прохідних місця у Верховній Раді нового скликання

|

«Громадянській позиції» Анатолія Гриценка обіцяють два прохідних місця у Верховній Раді нового скликання за приєднання до об`єднаної опозиції. Про це РБК-Україна повідомило джерело у «Батьківщині».

«В рамках домовленостей про приєднання партії Гриценка до об`єднаної опозиції і розподілу місць у спільних списках кандидатів Гриценку передбачено два прохідних місця у Верховній Раді», – сказало джерело.

Сьогодні ж партія “Громадська позиція” приєдналася до складу об`єднаної опозиції. Голова партії Анатолій Гриценко, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк та заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов підписали документ про засади входження «Громадської позиції» до об`єднаної опозиції «Батьківщина».

Зокрема, у документі вказано, що політичні партії, які увійшли до об`єднаної опозиції «формують спільну програму дій, об`єднують зусилля, діють спільно і консолідовано. Лідери публічно заявляють, що не мають зобов`язань перед спонсорами, не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, які надійдуть від нинішньої влади щодо їхнього призначення на керівні призначення в уряд чи в інші органи влади».

У документі також зазначено, що кожен кандидат від об`єднаної опозиції до з`їзду оприлюднює декларацію про статки, а також автобіографію, де вказано, що він є громадянином України і не має іншого громадянства.

Об`єднану опозицію створили на основі партії “Батьківщина”, у травні в неї увійшли “Фронт змін”, “Народна самооборона”, “Реформи і порядок”, “За Україну!” і Народний рух України. Виборчий список об`єднаної опозиції очолили екс-прем`єр, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк. Центральний штаб об`єднаної опозиції очолив Турчинов. 7 червня керівником Ради об`єднаної опозиції був призначений Арсеній Яценюк.

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *