ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року бюджетним установам Львівщини виплачено 358 млн. заробітної плати

|

Упродовж січня-травня 2012 року з місцевих бюджетів Львівської області спрямовано на виплату заробітної плати та відпускних працівникам бюджетних установ 1945,2 млн. грн. або 38 відсотків до річних призначень. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, посилаючись на начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Олега Демківа.

Як він зазначив, за даними місячної звітності, сформованої територіальними органами державної казначейської служби, станом на 1 травня 2012 року протермінована заборгованість з виплати заробітної плати в бюджетній сфері області відсутня.

З метою забезпечення в повному обсязі згаданих вище виплат, місцевими органами влади отримано короткотермінових позик з єдиного казначейського рахунку на суму 945,5 млн. грн., що на 309,9 млн. грн. (49 відсотків) більше аналогічного показника 2011 року. Це дало можливість також виплатити нараховані відпускні з допомогою на оздоровлення педагогічним працівникам, на що виділено з місцевих бюджетів області 106,1 млн. гривень.

За словами начальника Головного фінансового управління, з труднощами виплачується заробітна плата працівникам бюджетних установ міст Борислава, Самбора та Старого Самбора, деяких сіл Самбірського району через проблеми з мобілізацією доходів до відповідних бюджетів та, у деяких випадках, неефективним управлінням наявним фінансовим ресурсом.

З обласного бюджету впродовж п’яти місяців 2012 року спрямовано на оплату праці 358,7 млн. грн. або 37,2 відсотка до річних призначень. Фінансування бюджетних установ та обласних видатків відбувається своєчасно, що дозволяє не допускати протермінованої заборгованості.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *