ОСТАННІ НОВИНИ

Збитки від стихії на Дрогобиччині склали майже 3,5 млн

|

Середня потреба в коштах на одне постраждале від стихії господарстсво у Дрогобицькому районі становить 7 тисяч гривень. Про це наголосив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк 18 червня під час робочої поїздки у постраждалі місцевості.

Голова Львівської ОДА оглянув будівлі ТОВ «1 Травня» села Волощі, яке найбільше постраждало від стихії. Покрівлі корівників, свинарників, складських приміщень фермерського господарства зазнали суттєвих пошкоджень градом. За словами голови Дрогобицької РДА, стихія завдала шкоди цьому господарству більше як на 2 млн гривень.

Також голова Львівської облдержадміністрації побував на полях Дрогобицького району. За підрахунками спеціалістів, стихією тут  знищено 454 гектари угідь озимої пшениці, ріпаку, картоплі, кукурудзи тощо.

Збитки від негоди у приватному секторі Дрогобицького району сягнули 3 млн 338 тис. грн. Всього від стихії у селах Волоща, Тинів та Зади Дрогобицького району постраждали 552 приватні  господарства. З адміністративних споруд також постраждали ФАПи трьох сіл, народні доми «Просвіта» та школи. Збитки, завдані негодою адміністративним установам становлять 114,7 тис.грн.
Під час поїздки голова облдержадміністрації зазначив: «Збитки, завдані негодою населенню області дійсно відчутні, тому ми ставимо питання про негайне надання матеріальної  допомоги  мешканцям усіх чотирьох постраждалих районів області. Станом на сьогодні з обласного бюджету вже виділено кошти в розмірі 1 034 750 гривень, однак ми розуміємо, що це недостатня кількість коштів  для повної ліквідації наслідків стихії. Тому в ці дні у Кабінеті Міністрів України перебувають представники облдержадміністрації, які узгоджують точну суму коштів, які будуть виділені з державного резервного фонду», – зазначив М.Костюк.

Михайло Костюк додав, що при підрахунках суми збитків потрібно взяти до уваги не лише будинки, але й підсобні господарства, які попередньо не були враховані. «Також особливу увагу слід приділити соціально незахищеним верствам населення – інвалідам, одиноким, людям похилого віку та багатодітним родинам», – наголосив М. Костюк.

Фото: ГУ МНСУ у Львівській області  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *