ОСТАННІ НОВИНИ

Реставрацію скульптури Меркурія перевели на фінальну стадію

|

Реставраційні роботи щодо відновлення скульптури Меркурія у Львові зараз перебувають на завершальній стадії. Про це сьогодні розповів один з учасників ініціативної групи «Врятувати Меркурія» Ростислав Паранько.

На сьогодні учасники ініціативної групи «Врятувати Меркурія» зуміли зібрати понад 43 тис. гривень. За словами Ростислава Паранька, більшу частину зібраних коштів вони витрачають безпосередньо на реставраційні роботи, а за решту – фінансують рекламу, яка має на меті залучити ще більшу кількість небайдужих львів’ян.

Відтак, одним із перших, хто відгукнувся надати активну допомогу «рятувальникам Меркурія», став Фонд збереження історико-архітектурної спадщини Львова. Зокрема, ця організація перейняла практично всю роботу над проектно-кошторисною документацію.

«Ця організація («Врятувати Меркурія» – ред..) показала, що реставрувати можна і треба не лише скульптури на площі Ринок, а й скульптури по всій території Львова», – переконує президент Фонду збереження історико-архітектурної спадщини Львова Андрій Салюк.

Нагадаємо, протягом двох років діяльності ініціативна група об’єднала навколо себе  активних львів’ян, які спільними зусиллями зуміли зібрали кошти, необхідні для відновлення скульптури. Так, в багатьох супермаркетах міста були розміщені спеціальні скриньки для добровільного збору коштів, а також проводили благодійні акції та концерти.

Фото: ініціативна група “Врятувати Меркурія” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *