ОСТАННІ НОВИНИ

«Арена-Львів» зароблятиме на футболі, картингу і бенкетах

|

Стадіон «Арена-Львів» після Євро-2012 планує заробляти кошти передовсім на проведенні футбольних матчів, а вже потім на супутніх заходах. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції директор з експлуатації стадіону Олексій Жуковін.

«Моя позиція така, що це передовсім футбольний стадіон і має ним бути» – сказав О.Жуковін.

За його словами, стадіон підписав угоду із ужгородською «Говерлою» про проведення матчів до кінця року, а перемовини з «Карпатами» досі тривають.
Відповідаючи на запитання про ціну одного матчу для закарпатського клубу, Жуковін назвав цифру 160 тисяч гривень. Але для «Карпат» ця сума буде іншою, пояснив він, адже у першому випадку йдеться про не львівський клуб, який не має де грати через ремонт на власному стадіоні. «А для «Карпат» ігри на «Арен-Львів» є потужним маркетинговим інструментом – передовсім, збільшення відвідуваності, залучення нових спонсорів та залучення коштів від телетрансляцій» – пояснив він.

Водночас Жуковін сказав, що інформації проте, що минулого року «Карпати» платили за оренду стадіону 200 тисяч гривень за матч, не відповідає дійсності, ця сума була нижчою.
Він наголосив, що в рік на утримання стадіону потрібно 20 мільйонів гривень і цього року такі кошти закладені у цільовій програмі підготовки до Євро-2012. Очевидно, що з наступного року кошти вже доведеться заробляти, відтак директор з експлуатації розповів, на чом саме, крім футболу, зможе заробити стадіон.

По-перше, це конференц-сервіс. Львівська арена може приймати заходи такого типу, розраховані від 20 до тисячі осіб. По-друге – на паркувальних майданчиках планують влаштувати найбільший у Західній Україні – картинговий майданчик, що може притягнути відвідувачів з інших областей регіону. По-третє – послуги ресторану. Він може надавати як кетерінгові послуги, так і приймати гостей на бенкети різного рівня – від корпоративів до весіль. Ціни обіцяють ставити конкурентні. Ще один варіант зарібку – організація концертів і перший такий концерт може відбутися на львівському стадіоні вже в серпні. Однак, хто саме виступатиме на стадіоні, О.Жуковін не сказав, посилаючись на те, що поки не досягнуто остаточних домовленостей.

Водночас директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний наголосив на тому, що мікрорайон довкола стадіону буде розвиватися й надалі. Там планують збудувати багатофункціональний спортивний комплекс, де відбудуться матчі фіналу Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Там же ж планують забудовувати прилеглу територію торговими центрами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *