ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові в аеропорту та на залізничному вокзалі чергують 11 саперів

|

З початку Євро-2012 на Львівському залізничному вокзалі та в аеропорту патрулюють військовослужбовці Першого об`єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) Міністерства інфраструктури України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Цілодобово під контролем знаходяться три маршрути на вокзалі, де спільно з правоохоронцями військові залізничники підтримують безпеку та порядок. За словами патрульних, через залізничний вокзал щоденно проходить сотні тисяч людей, які, окрім футболу, хочуть побачити історичний Львів.

Також львівські військові залізничники супроводжують швидкісні поїзди «Українські експреси» (Hyundai). Кожен маршрут сполученням “Львів-Київ” та “Київ-Львів” супроводжує троє військових транспортників. За словами майора Сергія Болотенка, найбільше завантажений швидкісний поїзд у дні, коли пасажири повертаються після матчу додому, або ж їдуть на екскурсію до Львова. Офіцер розповідає: “Часто доводиться пояснювати пасажирам, що курити в поїзді не можна. З іноземцями спілкуємося англійською, втім окремі військовослужбовці знають і німецьку. Спільну мову знаходимо швидко і без конфліктів”.

На думку Сергія Болотенка, присутність військових залізничників у поїзді відіграє психологічну роль, тому пасажири ведуть себе більш стримано.

Окрім того, під час проведення Євро-2012 стоять на посту у Львові 11 саперів, які перевіряють територію головного залізничного, приміського вокзалів та аеропорту на наявність вибухових пристроїв.

Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков розповідає, що розмінувальники мають сучасне європейське обладнання.

Загалом до проведення в Україні Євро-2012 від Першого об`єднаного загону ДССТ у Львові задіяні 78 військовослужбовців. За сумлінне виконання завдань військові транспортники будуть заохочені відпустками та грошовими преміями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *