ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зафіксували понад 4 тисячі випадків насильства над дітьми

|

Сьогодні на колегії прокуратури Львівської області обговорили питання захисту прав дітей від жорстокості та насильства, а також правозахисної діяльності органів прокуратури у цій сфері, інформує прес-служба прокуратури Львівської області. С

«Лише 109 сімей, що опинились в складних життєвих обставинах включено до Банку даних, 39 сімей взято під соціальний супровід центрів соціальних служб для сім’ї дітей і молоді. Це при тому, що в органи внутрішніх справ надійшло понад 4 тис. заяв про вчинення насильства в сім’ї», – цитує прес-служба слова прокурора Львівської області Олега Василенка.

Крім того, в області понад 1500 дітей проживає у неблагополучних сім`ях, кожен п`ятий з них — у родинах, де батьки мають нарко­тичну або алкогольну залежність. Як наслідок — поточного року від насильства в сім`ї потерпіло понад 50 дітей.

Прокурор області наголосив, що незайнятість в освітніх установах та ліквідація доступних закладів позашкільної освіти приводить дітей на вулицю, втягує у неформальне середовище яке пропагує насильство над особою, культивує смерть, схиляє до скоєння злочинів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *