ОСТАННІ НОВИНИ

Гучно святкувати перемогу збірної – небезпечно для здоров’я

|

Під час матчу Україна-Швеція наші вболівальники кричали так гучно, що кількість децибел дорівнювала шуму ревучого вертольота. А після другого гола Шевченка рівень шуму став небезпечним для здоров`я. В цьому переконують журналісти газети «Київської».

Так, після першого гола у ворота шведів, українські уболівальники тішились гучністю 109 Дб. А другий забитий Шевою гол, як і фінальний свисток арбітра українці відсвяткували криками, гучність яких сягала 112 Дб.

 «Такий шум може викликати пошкодження слухового нерва. Людина може отримати так звану акустичну травму: втрату слуху, дзвін у вухах, запаморочення і біль у вусі», – переконує отоларинголог Олена Лятачевска.

Для порівняння додамо, що гучність відбійного молотка на виробництві дорівнює лише 110 децибелам. Відтак, згідно з правилами техніки безпеки на виробництві, працівникам фабрик і заводів категорично забороняють знаходитися в шумі, що перевищує 100 Дб. Тобто цим робітникам необхідно одягати спеціальні навушники.
За словами журналістів, якби гравці нашої збірної забивали кожну хвилину, то уболівальники на все життя залишились би інвалідами слуху.

 Газета Киевская
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *